Sorateiden hoito

Teemme sorateiden hoitoa sekä talvella että kesällä yleisille maanteille sekä yksityisteille. Talvella teemme aurausta, hiekoitusta ja polanteenpoistoa. Talvikunnossapidon palveluista voit lukea lisää täältä.

Kesäkaudella meiltä voi tilata teiden lanausta ja suolausta.

Lanaus

Lanaus kannattaa tehdä keväällä roudan sulamisen jälkeen, jolloin tien pinta on kostea, mutta ei liejuunnu. Tien pinta lanataan, mikäli kulutuskerros on riittävä, kuoppien pohjan syvyydeltä. Lanauksessa kuopat tasoittuvat ja kulutuskerros levittyy tasaisesti koko tien alueelle. Samalla tien kallistukset saadaan oikeiksi.

Teiden lanausta teemme Vuomet VRG 3-tiehöylällä, joka vastaa miltei tiekarhua (paino n. 8000 kg ja yhdessä traktorin kanssa n. 16 000 kg).

Suolaus

Tien suolauksen ideana on pölyämisen estäminen eli pölynsidonta. Suolaus on paras tehdä pian lanauksen jälkeen, jolloin tien rungossa oleva kosteus yhdessä suolan kanssa sitoo lanauksessa irronneen hienojakoisen aineksen tiiviisti tien pintaan.

Suolausta teemme Rekon 8 m3:n hinattavalla hiekottimella, joka soveltuu hyvin myös suolan levittämiseen.

Suolausta teemme Rekon 8 m3:n hinattavalla hiekottimella, joka soveltuu hyvin myös suolan levittämiseen.

Lisäksi kauttamme voi tilata mursketoimitukset ja murskeenlevitykset.

Usein kysyttyä:

Voiko palveluita tilata yksittäin?

Kannustamme asiakkaitamme tekemään pidempiä ja laajempia sopimuksia, sillä yksittäisillä toimenpiteillä on harvoin pitkäaikaista merkitystä. Mutta palvelumme on tilattavissa myös yksittäisinä kertoina.

Milloin tie kannattaa suolata?

Tiet kannattaa suolata jo keväällä ja mieluiten lanauksen jälkeen, jolloin tien rungosta noussut kosteus yhdessä suolan kanssa sitoo lanauksessa irronneen hienoaineksen tien pintaan.

Kuvia ja videoita:

Soita, niin mietitään yhdessä juuri teidän tarpeisiin sopiva ratkaisu: 040 0558802

Open chat
Powered by