Voimavaroja

Kaipaatko uusia näkökulmia ja lisää voimavaroja työn tekemiseen? Tarjoamme myös ratkaisukeskeistä työnohjausta * ja valmennusta eri alojen ammattilaisille.

*) Minna valmistuu työnohjaajaksi 2018, joten siihen asti voi tiedustella työnohjausta opiskelijatyönä.

Mitä työnohjaus on?

Työnohjaus on keskustelevaa oman työn tutkimista ja jäsentämistä yhdessä koulutetun ohjaajan kanssa.

 

Kenelle se sopii?

Työnohjaus sopii kaikille, jotka haluavat oppia ja kehittyä työssään. Se sopii eri toimialoille ja erilaisille organisaatioille. Työnohjausta voidaan tehdä joko yksilö- tai ryhmäohjauksena.

Ryhmätyönohjauksessa ohjattavana voi olla yksi tiimi, koko työyhteisö tai yhdistävänä tekijänä voi olla sama ala, jolloin ryhmä voi rakentua vaikkapa saman alan ihmisistä eri työpaikoilta. Ryhmätyönohjaus tarjoaa myös vertaistukeen ja toisilta oppimiseen.

Miten homma toimii?

Ota yhteyttä, niin kartoitetaan tarpeesi. Minnaan saa parhaiten yhteyden sähköpostitse: minna(at)agripiha.com

Työnohjaus on yleensä useammasta tapaamisesta koostuva prosessi, jonka tavoitteista sovitaan yhdessä. Yksi tapaaminen kestää 90 minuuttia ja tavallisesti tapaamisten väli on 3-4 viikkoa. Tapaamiset voidaan sopia pidettäväksi asiakkaan arkiympäristössä, työpaikalla, kotona, ulkona luonnossa tai muussa erikseen sovitussa tilassa. Tapaamisissa pohditaan työhön liittyviä kokemuksia ja niiden yhteyttä asiakkaan omiin tavoitteisiin. Myös tapaamisten välillä tapahtuu edistymistä ja joskus voidaan sopia erikseen “kotitehtävistä”.

Työnohjaus on luottamuksellista. Asiakkaalla on oikeus päättää, mitä ja miten avoimesti kertoo asioista. Työnohjaaja katsoo asioita ulkopuolisen silmin, eikä anna suoria ohjeita tai neuvoja, vaan pyrkii auttamaan ohjattavaa löytämään omia ratkaisuja, jäsentämään työhön liittyviä ajatuksia ja tilanteita sekä oppimaan niistä.

Kuka olen?

Olen 35-vuotias kasvatustieteen maisteri. Graduni tein aiheesta: “Johtaminen pedagogisena toimintana” ja sivuaineena olen opiskellut mm. työ- ja organisaatiopsykologiaa. Olen suorittanut myös opettajan pedagogiset opinnot.

Yrittäjyys on vetänyt minua aina puoleensa: Ensimmäisen yrityksen laitoimme opiskelukaverin kanssa pystyyn vuonna 2008 henkilöstöalalle, ja vuodesta 2010 olen kehittänyt Agripihaa yhdessä mieheni kanssa.

Minulle tutuimpia ammattialoja on:

  • kasvatus- ja koulutusala
  • projekti- ja hanketyöt, it-ala
  • maatalous, maaseutuyrittäminen
  • kuntasektori, hallinto

Työnohjaajana ja valmentajana olen helposti lähestyttävä, positiivinen ja huumorintajuinen. Olen myös aidosti kiinnostunut ihmisistä ja työelämän ilmiöistä. Työtapani on keskusteleva, kuunteleva ja kysyvä. Voin tuoda ohjauksiin tarvittaessa myös erilaisia toiminnallisia elementtejä, joiden avulla omasta työstä voi oivaltaa jotain uutta. Tärkeintä on kuitenkin, että asiakas kokee hyötyvänsä ohjauksesta!

Persoonana olen utelias ja hauska. Olen utelias ja kiinnostunut kaikesta aina Autoista Yrtteihin, rakastan Lappia ja tiedän mitä hyötyä on karhotuksesta. Harrastan kylätoimintaa sekä toimin myös useissa luottamustehtävissä.